Underligt nöje...

Någonting som gör mig ganska förbannad för att inte säga väldigt upprörd är "trenden" att spruta Champagne på varandra. Varför ska man göra det?
Är det kanske så att de som gör det faktiskt inte tycker om drycken men ändå vill visa vad de faktiskt kan köpa för (pappas?) pengar?
...något är det iallafall...




Personligen anser jag att detta beteende är rysligt patetiskt och håller själv hårt i den dryck jag dricker, samt sänder onda blickar till de som gör en antydan till att blöta ner mig.
Jag var precis i Båstad. Stockholmsveckan. Herregud hur en del beter sig! (Jag är inte ändå ganska härdad när det gäller det mesta.)
Varför spruta ut Champagne för en sisådär 22.000 kr?! Än mer patetiskt kan jag tycka att de som inte har lika mycket av pappas pengar med sig ut men uppvisar ett liknande beteende fast med öl... Herregud!

Nästa gång du ser någon göra detta, eller funderar på att göra det själv, tänk på att det för det första är olagligt samt vad man kan göra för pengarna istället. (Exempel i länken nedan)  


http://www.unicef.se/stod-oss/kop-symboliska-gavor/kategorier/6/3

Kommentarer
Postat av: Linn

bra gumman! :) hoppas du har haft det kanon ! ring någon dag hjärtat. puss

2008-07-14 @ 22:53:32
URL: http://linniee.webblogg.se/
Postat av: Linda

Haha ja herregud, det såg ju inte så glassigt ut med ölsprutandet.... ;)

2008-07-14 @ 23:04:43
URL: http://lindaekholm.blogg.se/
Postat av: Marcus Perlitz

Väldigt väldigt bra synpunkt som träffar en rakt i hjärtat... varför spruta bort tusentals kronor när man kan skänka dom till barn som lider..... så jävla vidrigt.



Champagne är också en avancerad kulturyttring, många människor ägnar hela liv åt konsten att odla och framställa en oerhört speciell dryck med så många bottnar som Champagne.. och detta häller man bara ut. Ett hån mot barn som lider och åt Vinodlare som lägger ner all sin själ åt att skapa detta. Det är som att bränna ner Picassotavlor bara för att man har råd.

2008-07-15 @ 01:59:31
URL: http://www.marcusperlitz.com/blog
Postat av: KJ

AC, hjälp en bonnpojk att förstå VARFÖR det ska vara så viktigt att visa att man har pengar? Är hela "myten" om dessa guldgossar uppbyggd på att man ska bränna pengar bara för att göra det?

Kul att se dig "på stan" tidigare idag, utan ngn rockstjärna breve. Ju mer kläder på, desto mer stilig blir du. Flickan är på väg att bli kvinna ;-) Ha en underbar sommar!

2008-07-15 @ 23:53:24
Postat av: AnnaCarin

KJ: Tack så mycket för komplimangen. :) Ja, går ju inte an att spatsera naken nu när man ska bli lärarinna. :)



Dessa guldgossar existerar i alla högsta grad och är en vanlig syn kring Stureplan.

...men, jag tycker som sagt att de är patetiska.

Kolla på Mr Kamprad... inte stoltserar han och skryter och härjar! (Då har han ju ändå all världens anledning att göra det...)



Ursprunget till detta beteende är mycket gammalt. Redan i Romarriket brände de värdefulla föremål för att skryta och stoltsera. Kan kanske liknas med en påfågelhanne som visar stjärtfjädrarne. Locka till sig honor.



Ha det bäst! Kramar!

2008-07-16 @ 00:41:13
URL: http://annacarinw.blogg.se/
Postat av: Elin

Det där champagnesprutandet irriterar mig också. Det är patetiskt, korkat och oförskämt.



Hörde förresten av champagnesprutandet är en uppföljare till en tidigare tradition som också gick ut på att visa att man har mycket pengar. Förr i tiden var det nämligen så att folk kastade pengar i brasan för att se vem som kunde bränna mest. Naturligtvis var det den person som brände upp mest pengar som fick högst status.



Bratsen var tydligen inte smarta på den tiden HELLER.



2008-07-16 @ 20:06:57
Postat av: Ulrika

håller med tänk vad kul man kan ha för de 22 000 istället eller vart man kan resa för de pengarna tex

2008-07-20 @ 15:51:03
Postat av: Sofie

Mycket bra sagt! Umgås med massa stureplanskillar som INTE sprutar champagne för dom föredrar att dricka upp den i trevligt sällskap dvs inga drinkluder/torskar och inga som försöker stajla genom att spruta ut den:)

2008-07-22 @ 15:21:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0