Världens sötaste vänner... :) *rörd*

Jag fyller år den 30/4. I år fyllde jag dessutom 25 år. Det är på sätt och vis lite speciellt. Det är ca en tredjedel av livet (i snitt) och det är ett jämt tal. Vad hände på min födelsedag? INGENTING!
Jag och mitt ex hade precis gjort slut, men tillbringade ändå denna afton tillsammans. Vad fick jag? INGENTING! "Du SKA få något bla bla bla" ...Hmm... ja, såhär fyra månader senare förstår jag verkligen att det bara var/är bullshit.
Mina föräldrar gav mig en present. Tack mamma och pappa. Även Marcus gav mig en fin present.


...Happy birthdayy...mmmmr Presiden... Happy birthday toooo yoooouuu....  

Ikväll har några av mina närmsta vänner verkligen skämt bort mig, och jag får nästan tårar i ögonen när jag tänker på det. 
De, med Rebecca i spetsen, anordnade en överaskningsfest för mig! ...som en försenad födelsedagspresent!!! 
Jag blev så otroligt glad och överaskad!
Jag fick bland annat presentkort på NK, jättevackra blommor och en Barbie tidning (på SKÄMT)! Haha! 

Tack så OTROLIGT mycket Rebecca, Lisa, Linda och Anthony!!! ...ni är bäst, värst och vackrast. ;)
...kommer aldrig glömma detta... :)

Smygreklam!



...Check it out...

Underbara uppfinningar!

Vissa uppfinningar uppskattar jag mer än andra. Kom nu inte och klaga på att  jag inte har tagit med "hjulet", "glödlampan" och "McDonalds" på min lista. Dessa är uppenbara och självklara uppfinningar enligt mig. Hade de inte funnits så hade jag uppfunnit dem på stört!

...min lista vill belysa en del lite mindre hyllade uppfinningar...

Listans ordning har ingen (större) betydelse.

1. NÄSSPRAY. Jag är tyvärr beroende av det sedan 2-3 år tillbaka, men det är ändå en bra uppfinning. Utan den hade jag dött av sömnbrist för lääääänge sedan. Vill dock sluta. Tips?


...Lifesaver... and ...nosekiller...


2. HEELYS. Ni vet, de där skorna med ett hjul vid hälen. Till för alla lata storstadsmänniskor utan körkort som "ibland" vill slippa gå, men som inte orkar åka in-lines. Jag har inga själv, men önskar mig i julklapp eller nåt... (Jag har storlek 38-39 om någon undrar)


...verkar så kul... gillar den här färgen... eller svart... bara så du vet...


3. SÄNGEN. Ja, detta är inte första gången jag lovordar denna underbara möbel. Förmodligen är det inte heller den sista. Kan dock inte riktigt kalla det en uppfinning. Snarare ett resultat av evolutionen och människans behov av bekvämlighet. 


...En vacker gammal säng...



4. BÄRBAR MUSIK. Ja, jag väljer att kalla det så. Vill inte lovorda en specifik produkt ala ipod eller MP3. Jag anser bara att det är så otroligt skönt att slippa folks tjat på gator och i tunnelbanan osv. Oavsett om de pratar med mig eller med andra är det bra att ha i de där i öronen. Ibland av omvänd anledning. De tror att man lyssnar på musik, men i själva verket tjuvlyssnar man på samtal. Hehe...  


...ipodens forna släkting. Freestylen från Walkman. Dessa hade man kassettband i kära barn... tänka sig så tokigt va?




5. DISKMASKINEN. Tacka Gud för denna uppfinning! Den har troligtvis räddat många äktenskap från totalt haveri genom åren. Kommer att bli det första som kommer att inhandlas nästa gång jag flyttar ihop med en karl!


...Alla gillar (eller borde gilla) diskmaskinen...




6. PAPPTALLRIKAR. Samt plastbestick och glas... Just nu tänker jag inte på miljön, jag vet. Men jag har hört att det till och med är bättre för miljön än att diska i diskmaskin (se ovan).


...Papptallrikar is the shit så att säga...




7. TV:n. Tänk vad denna makapär har förändrat vårat samhälle. Nu har alla tillgång till nyheterna, vädret, Postkodsmiljonären och Allsång på Skansen! Hallelulja!


...Televisionsapparatur någon gång på -50 (eller -60 ?) talet...


Obeslutsamhet = Oattraktivt

Det finns vissa saker/egenskaper som jag anser vara väldigt oattraktivt hos det motsatta könet.

Ett av de mest oattraktiva dragen är obeslutsamhet.
Jag blir så otroligt irriterad på män som inte kan fatta beslut. Och nej, jag vill absolut inte att de ska ge order, styra, ställa och domdera, men de ska kunna säga ja eller nej, nu eller sen, upp eller ner, och så vidare. Ni förstår antagligen mönstret. Hur svårt ska det vara?! 


   

...Hund eller katt? Spaghetti eller makaroner?
Ja, ibland måste man fatta beslut.



Jag kan förstå att man inte alltid kan veta allt på en gång, men någon gång vore ju bra.

Exempel från häromdagen. (samtal med en mycket närstående kille, som alltid är obeslutsam):

Jag: - Hur blir det nu då, ska vi ses på fredag?
Han: - Jaaaooooeeeennneeejjaaa... kanske... nä... eller jo... vi får se... njaeojaeojaa...
Jag: - Men snälla nån, hur svårt kan det vara? Är väl bara att svara ja eller nej? Det är ju bara två dagar kvar till fredag? Jag behöver veta så att jag kan planera.
Han: - Ja, men jag kan inte säga ja eller nej...
Jag: - Men åhhhhhhhhhh...!

...personligen så tror jag att personen i fråga är lite rädd för mig. För om man bestämmer någonting och sedan ändrar på det har jag en tendens att bli en aning aggressiv. :)
Men det är inte så konstigt när det är mer regel än undantag att det jämt ska krånglas.



...Jag kan bli "arg som en varg" om inte överenskommelser hålls...

Övriga oattraktiva sidor en man kan ha: (ja, jag vet, kvinnor också, men nu pratar jag bara om män.)

*Oallmänbildade
*Självömkande
*Skrytsamma (Speciellt över materiella ting och inkomst m.m.)
*Oärliga
*Allt för "Alfahanne" aktiga. (Kan vara intressant ett tag, men det blir riiiiiktigt jobbigt i längden. Ska alltid vara i centrum.)




...Alfahanne med undersåte...



...ja, listan kan göras längre, men jag har lovat min kompis Anthony att vara mindre negativ i min blogg. Så, nästa inlägg ska vara positivt... Ja, iallafall neutralt. ;) 


Jäkla genus...

Hela min förra kurs i skolan kretsade i stora delar kring genus och genusskapande.

Min personliga åsikt om hela genusdebatten och genusarbetat i helhet är allmänt känt bland mina nära och kära. Jag anser att det är ett totalt slöseri med tid och resurser.


Jag kan hålla med om att det är otroligt viktigt att barn får utvecklas som de individer de är, och inte stöpas in i en redan färdig mall. Men som det är idag upplever jag det som att man går för långt.
Flickor ska inte längre leka med dockor och klä sig i rosa, och pojkar ska inte leka med bilar och klä sig i blått.

Det enda syftet som jag kan se med att behålla genusundervisning i skolan över huvud taget, är att i tidigt skede få barn att förstå att alla är lika mycket värda, och att de i framtiden ska förstå att det ska vara lika lön för lika arbete oavsett kön.  




Skaparen av den här bilden anser iallafall att flickor "är" rosa samt att pojkar är "blå".
Hmm... I´m not alone...



Jag anser att om man försöker pracka på barn saker, eller attityder så gör de förmodligen raka motsatsen. Trotsar. Därför ska man inte lägga sig i allt för mycket vad de leker, hur de leker eller om de vill ha rosa eller blå kläder.

Jag anser att det är tjusningen med att vara människa, att vi kan se olika ut och agera olika eftersom vi är två olika kön. Det är ju det som attraherar det motsatta könet som i sin tur gör att vi fortplantar oss.
...Enligt mig är det det enda syftet vi och alla andra djurarter är här för. Att fortplanta oss. (Och nej, jag har absolut ingenting emot barnlösa eller homosexuella eller några andra som av någon anledning inte kan/vill få barn, jag bara generaliserar.)



...Såhär kommer iallafall JAG att klä mina barn!
(Pojke till vänster och flicka till höger, för de som låtsades att de inte fattade det bara för att spela dryga.)




               
...Stereotypt kvinnoyrke (Kanske inte EXAKT den outfiten dock) och ett stereotypt mansyrke...
Väljer de dessa yrken bara för att han lekte med bilar och hon med dockor på dagis? 
Ja, kanske. Men jag tror det är OTROLIGT mycket annat som spelar in. Ambition, drivkraft, egen vilja och intresse står högst på min lista över tänkbara alternativ.  


Tänkvärt 2.

"Man saknar inte kon förrän båset är tomt"




Ras: Svensk låglandsboskap. (Som så många män...)
(Ja, jag fattar att bilden är fixad i efterhand...)


Skriva av sig.

Min åsikt om bloggar är kluven. Bra eller dåligt?
Allt för många har sina bloggar enbart för att kunna jävlas med andra och skriva elaka saker bara för att själva må bättre. Sen att detta är ett bakvänt sätt att må bättre på är väl ingenting dessa människor vet. Hade de haft så mycket kunskap om saker skulle de inte skriva det de gör. Man kan jämföra det med att äta mycket godis. Man blir fort pigg för att sedan bli lika snabbt trött. Man mår bra en stund för att sedan må ännu sämre. I det långa loppet kommer ni som håller på att klaga på andra att må ännu sämre.
Så, till er som blir utsatta för dessa människor och mår dåligt av det: De mår sämst själva. (Även om de garanterat skulle förneka det.)



Sötsaker kan ge en kick... men bara en för en kort stund...



Samtidigt kan jag tycka att det är bra med bloggar. Jag gillar att skriva av mig om allt och inget. Visst, det kan man ju göra i en dagbok eller liknande, men det är ändå lite kul att mina vänner kan ta del av mitt liv utan att jag ska behöva ringa runt och informera om allt. Jag tycker själv jättemycket om att läsa i deras bloggar. Mina vänners bloggar skiljer sig så mycket från varandra, vilket gör det hela mycket roligare. Variation förhöjer.


  
Mina kära vänners bloggar handlar om allt möjligt. Bland annat graviditet och barn, fest och god mat, vin och konst.

Hypokondri?

Om jag tror att jag har hypokondri är jag bara hypokondrisk då? Hmm...

Jag har inbillat mig en massa saker sista tiden. Eftersom jag har haft ont i halsen två månader, till och ifrån, så har jag (enligt mig) haft allt ifrån HIV till Körtelfeber.
Utöver dessa sjukdomar har jag även "haft" begynnande hjärtinfarkt, hudcancer, Alzheimers och skörbjugg.
Ja ni... det är bra att kunna saker, men om man vet om diverse symtom på sjukdomar tror man att man har allt till slut.
Helt ärligt tror jag inte att jag är så speciellt sjuk... Lite överanalyserande bara. Som vanligt.



___________________________________________________________________________________


Nu till något helt annat. (Detta rör bara mina nära vänner och ni vet vilka ni är.)
Min inspelning till "Singing Bee" är fredagen den 29/8e kl 15.00. Om ni vill vara med i publiken är det bara att säga till! Jag får biljetter till det. Men jag måste veta det snart. Puss å kram!

Fellows på fredag!

Välkomna till Fellows på fredag! Det kommer att bli GRYMT! 


Om mig... (ja, jag är uttråkad just nu...)

Tre namn som du har:

1. AnnaCarin

2. AC

3. Duplo (Smeknamn från min bror... ingen aning om bakgrunden till detta påfund)


...Detta är "Duplo"... Varför kallade min bror mig för det?


Tre namn som du har använt på internet:

1. Simsalabim

2. MissCruel

3. LillaA



Tre saker du har gjort den senaste halvtimmen:

1. Tagit Alvedon (Ont i halsen som vanligt)

2. Pratat med mitt ex i telefon

3. Sett på TV



Tre saker du gillar med dig själv:

1. att jag är enormt ärlig

2. att jag bjuder på mig själv

3. att jag kan ta det lugnt utan att få dåligt samvete. (Det är tydligen lite "fint" att inte kunna ta det lugnt...)



Tre städer som du har viss härkomst från:

1. Skövde

2. Degerfors

3. Värsås


...tunneln under järnvägen vid "Hallabroravinen". En mycket vanlig syn under min uppväxt i Skövde.



Tre saker som du är rädd för:

1. Bli sårad av någon jag tycker om 

2. Att något ska hända min familj/vänner

3. Vara ensam (Jag gillar att vara själv, men det är inte samma sak)



Tre saker som du har på dig precis nu:

1. Morgonrock

2. Hårsnodd

3. Plåster mot skoskav


...en favorit i garderoben...



Tre viktiga saker som du äger:

1. Säng

2. Fonder

3. Mobil (Kanske TV:n... men man fick ju bara säga 3 saker)



Tre av dina favoritband:

1. ABBA

2. Metallica

3. Pussycat Dolls


...Pussycat Dolls... Tjusiga damer med kaxig attityd.



Tre saker som gör dig glad:

1. Närhet

2. Familj och vänner

3. Att vara fri från jobbig press



Tre av dina favoritlåtar just nu:

1. ABBA - Honey Honey

2. Amy MacDonald - This is the life

3. Pussycat Dolls - I don´t need a man



Tre nya saker som du vill prova inom ett år:

1. Yoga

2. Diska (Skoja... klart jag har diskat... hatar det bara något enormt)

3. Ha en relation utan oro och svartsjuka



Tre saker du ångrar:

1. Mitt delvis kaotiska liv som präglat de senaste 5 åren

2. Att jag klippte mig själv för att jag var snål en gång och sedan gjort av dem ett ex antal tusen på hårförlängningar. Inte nu längre dock.

3. Att jag var lite allmänt tjurig sista gången jag pratade med min morfar innan han dog



Två sanningar och en lögn: 

1. Jag har smitit in på Kristallen utdelningen.

2. Jag är brunett egentligen

3. Mitt drömjobb är hemmafru


...Hemmafru... mitt drömjobb. Eller?


Tre saker på utsidan som du tänder på i det motsatta könet:

1. Ögonen

2. Klädstil & Hår

3. Kroppslängden. Över 180 är nästan ett krav. Får moderskänslor för karln annars.



Tre saker på insidan som du tänder på i det motsatta könet:

1. Humor

2. Mogen

3. Allmänbildning



Tre saker som du inte kan göra:

1. Prata sport eller se på sport

2. Äta lever eller annan inälvsmat

3. Bli vegetarian. Tyvärr...



Tre saker som du gillar att göra på fritiden:

1. Sova

2. Äta

3. Vara med vänner
 


Tre saker som du vill bli:

1. Stark - både fysiskt och psykiskt

2. Konstant frisk

3. Gravid (Nä, inte just NU)


Tre ställen som du vill besöka:

1. Rymden

2. Söderhavet och Maldiverna

3. En snabbtitt på mitt liv som 45. Bra att se om det är värt att vänta på...


...Rarotonga i Söderhavet. Vill åka dit...


OS... *suck*

Är det någon mer än jag som redan är trött på ski*en? Måste sport jämt dominera TV?
Jag anser dock att sommar OS är snäppet bättre än vinter OS. Men jag tycker båda är supertråkiga att se på. Gillar bara att höra om resultaten. That´s it. Måste dock säga Grattis Emma! (cyklist)


Vad sjutton!

Nu blir jag trött på min hjärna.
Varför måste jag drömma om något av mina ex jämt och ständigt?! Varför spökar de i min hjärna på nätterna?
Vill inte.
Jag måste väl ha någonting annat i huvudet värt att tänka på på nätterna.
...är nog bra att min skola börjar snart...


Ja... såhär kan känslor för ex vara... "hat-kärlek".


Om någon har något bra tips om hur man går vidare efter att man har gjort slut, så berätta gärna. För det är väl antagligen det jag inte gjort, eftersom tankarna återkommer på nätterna. Speciellt från mitt senaste förhållande.
Usch vad irriterande.
Jaja... känner på mig att jag kommer att gå vidare inom kort ändå. Kommer inte säga varför. ;) Inte än. Hehe...

Gnäll...

Ja... alla ni som hatar folk som gnäller kan sluta läsa genast. Inte för att jag tänker bli långrandig, men jag tycker det känns bättre att skriva av sig när jag är på detta humöret.
Just nu tycker jag livet tar emot lite. Jag blir sjuk gång på gång på gång... trött på det! Tror att det beror på allt jäkla penicillin mot halsfluss och stämbandsinflammation som jag har ätit sista tiden. Jag har väl inget eget immunförsvar kvar.
Akta er för penicillin! ...bara användas i nödfall...

Sen är det detta med relationer. Varför ska det behöva vara så komplicerat?
Innerst inne tror inte jag att vi människor ska leva monogamt. Men samhället och socialiseringen har sprungit ifrån evolutionen och bland annat kommit på att vi ska leva i par. Allt annat känns fel. Detsamma gäller mig. Vid otrohet känner jag mig enormt sviken.



Monogami, ett resultat av ett stressat kontrollbehovs-samhälle?





Men ibland undrar jag om det inte skulle va bättre att leva i någon form av harem. Man är aldrig ensam om man inte vill det, samt att man har alltid någon att prata med. (Man slipper också undan gnäll när det är "den" perioden. Bara att ta någon annan.) Problemet vore ju detta med svartsjuka. Jag kan vara väldigt svartsjuk. Det ska jag träna bort.
Jag är också helt säker på att den dagen jag träffar en kille som är pålitlig, omtänksam och ärlig så kommer jag inte behöva känna oro och svartsjuka. Jag har nog bara träffat allmänt omogna och dåliga alfa-hannar. No more



  
Harem
(Jag skulle dock vilja ha mer som en blandad grupp. Inte bara
en man.)




DAGENS TIPS:

*Rensa bort de människor i ditt liv som drar energi och fokusera energin på människor du mår bra av.

*Älta inte saker.

*Tänk mer på dig själv.

*Ät glass.

Tänkvärt.


"Det är bara döda fiskar som följer med strömmen"





Elaka människor...

Jag blir så otroligt arg och ledsen när man upptäcker hur elaka en del människor kan vara.
Det jag tänker på just nu är alla dessa bloggare vars tragiska och uppenbarligen innehållslösa liv går ut på att håna, nedvärdera, fördöma och kränka andra människor.
Det intressanta i detta är att samtliga är på ett eller annat sätt anonyma. Varför det?
Jo, detta är min teori:

Tjejer (ja, det är nog bara tjejer) som har väldiga komplex och är misslyckade på ett eller annat sätt mår bra av att göra andra mer lyckade, vackrare och smartare tjejer sårade. På detta sätt känner de sig själva snäppet bättre.
Detta anser jag vara ren ondska.
Själv skulle jag få dåligt samvete av att snacka skit och skriva elaka saker.

Som jag har sagt tidigare... Kharma - What goes around comes around... tänk på det tjejer...



...ja, detta är en "man" som många människor kommer att möta om de inte ändrar sig...




Om inte tjejer skulle behandla varandra så dåligt i den utsträckningen vi/dom gör, hade nog världen varit en aning mer vänlig än idag.
Det finns anledning till att män "styr världen". Tråkigt. 
 


                Dagens tips:

  • Uppmuntra Dina medsystrar!
  • Ge en komplimang till någon MINST en gång per dag!
  • Våga säga ifrån när något känns fel!
  • Tro på Dig själv!
  • Rök inte!


RSS 2.0