Salami på akuten.

Jaha... då har man fått halsfluss också. *suck*

Nu får det f*n i mig vara nog med min ständiga otur! Detta är min tredje penicilin kur på två månader. Inte ok.
Har haft mycket problem med halsen sista tiden. Stämbandsinflammation och skit...
...skulle föredra om huvudet satt direkt på axlarna. Då skulle man ju inte ha någon hals att ha ont i. Kanske inte så jäkla snyggt men... hellre ful och frisk än snygg och sjuk. Eller nåt...




Penicillin.


För övrigt är det ganska intressant att studera människor i väntrummet på akuten. Jag brukar försöka gissa vad det kan vara de söker för. ...faktum var att många verkade vara där av samma anledningen som jag. Är nog någonting som går som man säger. 

En dam i väntrummet började prata med mig. (Detta händer alltid mig. Alla som har någon form av udda/avvikande beteende dras till mig och börjar prata...)
Hon berättade mer än gärna om alla sina besvär, utan att jag verkade vilja veta. Dessa var bland annat heshet, diabetes, rökning, gaser, inkontinens och någon form av psykisk åkomma. (Det sistnämnda förstod jag redan i ett tidigt skede.)
 
Rätt som det är tar kvinnan fram en liten låda med färdigskivad salami  som hon haft med sig. "Utifall det skulle bli lång väntetid." (De hade sagt att hennes beräknade väntetid var ca 15 minuter. 15 minuter! Fyyyyy så mycket!) My god...

Men... varför salami? Allvarligt talat. Jag gillar också det, men att sitta och äta enbart det på akutmottagningen? Vad är det för fel på snabbmat eller någon "färdig-att-äta-baguette" eller liknande? Luktade jättemycket vitlök också.
Hon frågade självklart om jag ville ha. Nej tack sa jag.





"Mmm... salami".          Eller          "Hmm... salami"?




Nu måste jag bli frisk. Fort. Har inte tid att vara sjuk. Inte den här veckan.


X-Effect och Big Brother...

...finns det ett program på MTV som heter. Detta program går som så många andra av dagens TV-program ut på att skapa drama, svartsjuka och intriger.
I stora drag går handlingen ut på att två par ska mötas där en i varje par har varit tillsammans med en i det andra paret. Exen ska tillbringa tid tillsammans på ett fint hotell. Det de inte vet är att deras nya partners är kvar på hotellet, fast spionerar på dem.
Självklart händer både det ena och det andra och folk gråter och gör slut och bla bla bla... you get the picture.
 
Nu undrar jag följande:

 Varför utsätter man sig för detta?

- Då jag själv har varit med i TV produktioner kan jag avslöja att man i de flesta fall får skriva på kontrakt . Surprice!  Oftast framgår det tydligt (nästintill övertydligt) vad som gäller och vad man godkänner om man skriver på.
Om det inte står så tydligt står det iallafall något i stil med att man godkänner alla möjliga twister som kan förekomma.
Varför vill man riskera sin relation? Det de vet är att de ska träffa sitt ex tillsammans med den nya partnern. Det skulle räcka för att jag skulle tacka nej. (Ta inte illa upp nu, mina ex.)
...nu tänker ni att det kanske fungerar annorlunda i USA?
Nej, USA är stämningarnas förlovade land, där man i stort sett får skriva på kontrakt för att få gå på toaletten. No way att de inte skulle ha deltagarkontrakt.

Personligen anser jag att kontakten med sina ex kan vara nog så påfrestande och jobbig som den är utan att man ska gå och göra TV av det. Ex rör alltid upp en massa känslor hos mig. Både negativa och positiva... speciellt när det precis tagit slut.
Jag skulle aldrig vilja utsätta mitt förhållande för den formen av TV. En del anser att det är bra att "testa" förhållandet och jag förstår det resonemanget. Men om man känner att man vill testa sitt förhållande kanske det inte är ett bra förhållande? Måste man verkligen testa ett bra förhållande?
Jag hade velat testa de två killarna jag varit tillsammans med, men det beror på att jag inte har litat på dem


Uppbrott med en partner är sällan eller aldrig lätt.
Det är också lätt hänt att det uppstår konflikter i samband med detta...

 
Tycker för övrigt att det är ganska tragiskt att den här formen av "mobbing-tv" har vuxit sig så stark.
Kommer ni ihåg när "Expedition-Robinson" startade -97?
Då var det ett jäkla liv i media om denna nya form av "mobbing-tv". Men efter det har debatten om detta tystnat. Tänk också på hur trenden sedan eskaljerade i takt med att "Big Brother" m.m. kom till.

       
Ja, såhär mysigt kan det se ut i dokumentär såporna

(Ja, jag vet att jag själv har varit deltagare i en dokusåpa. Det betyder väl inte att jag inte kan ha svårt att acceptera begreppet och innebörden av en "dokusåpa". Jag anser att det är förskräckligt att se hur vuxna människor beter sig mot varandra. Inte konstigt att mobbing förekommer bland barn, då de får en skev bild av hur vuxna bör agera)




Är vi så härdade och vana vid denna typ av beteenden som dessa TV program visar, att det är helt ok numera?

Singing Bee!

Jag fick reda på idag att jag skall vara med i Tv-programmet "Singing Bee". Ni vet, det programmet där man inte behöver sjunga bra, bara man sjunger rätt. Jag är faktiskt bra på låttexter. Hoppas dock att jag kommer att vara bäst. Man kan ju trots allt vinna pengar. Hehe...

Och nej, jag är ingen Whitney Huston. Jag sjunger hellre än bra. :)

Inspelningen kommer att vara i slutet på augusti, jag vet dock inte när det kommer att sändas. Jag vet bara att det kommer att visas på TV3.
Så, mina nära vänner som vill haka på under inspelningen som är någon av följande datum (vet ej exakt än) är välkomna att höra av sig!  (21/8, 24/8, 27/8, 28/8 samt ev 29/8)







(Följande informationstext är kopierad från TV3-s hemsida)

Sjunger du hellre än bra? Då är Singing Bee något för dig. Att sätta tonen är inte i närheten så viktigt som att formulera rätt textrader i TV3s nya helgunderhållning. Med fast hand väljer programledardebutanten Hanna Hedlund ut personer från publiken som får chansen att vinna 50 000 kronor genom att sjunga ut på scenen.
Singing Bee består av fyra ronder som alla går ut på att veta exakt vad som sägs i olika låtar. Liveband, dansare och två sångare kompar och sjunger första raderna. När sången tystnar gäller det att fylla i rätt ord. "Diggiloo, diggiley, alla tittar på mig" - och sedan då? "När jag går i mina gyllene skor", kanske någon sjunger. Men det är fel! "Där jag går..." ska det vara. Reglerna är grynhårda - minsta lilla fel och man åker ut. När en ensam vinnare står kvar har hon eller han chans att vinna upp till 50 000 kronor, beroende på hur bra det går i finalronden.
Singing Bee möttes av strålande kritik i USA när det premiärsändes i juli 2007. Tittarmässigt blev det näst bästa sommarpremiären någonsin. New York Post har skrivit "bästa gameshow-idén" och "om du inte skrattar högt framför teven i kväll så tittar du inte på Singing Bee".

Livskvalitet och raggningstips.

Jag anser att man jobbar för att leva, inte lever för att jobba. See the difference? Bra!

Jag kommer i framtiden mycket hellre jobba med någonting jag verkligen trivs med trots att betalningen inte är den bästa, än att jobba med någonting jag skulle vantrivas med men tjäna bra.
Ens arbete utgör oftast stor del av ens liv och det fungerar många gånger som ett andra hem. Det är självklart att man måste trivas och må bra.
Man kan jämföra det med att ha en otroligt obekväm säng där man knappt får en blund. Tänk då på att man sover i snitt en tredjedel av sitt liv. Är det då inte värt att sova bekvämt? Jo självklart!


Skön säng = viktigt!


Tyvärr blir man värderad utifrån vad man livnär sig på. Ens värde som människa mäts och bedöms utifrån det du gör.
Jag vill hellre att en man som försöker ragga/imponera på mig berättar om hur bra han trivs på sitt jobb och vilket mervärde det ger honom att jobba där. 
...Han kan däremot skita i att berätta vilken fin Lambourghini han har eller hur mycket pengar han lagt ner på Champagne i St Tropez.
JAG BRYR MIG INTE! 

Snygg... absolut... men jag säger som Shania Twain "That don´t impress me much"


Gör hemmagjord jordgubbssaft till mig istället. Det tycker jag är godare dessutom.



St Tropez.




Följande saker ger däremot mig livskvalitet:


Söta små kissekatter...


...en lugn och skön solsemester... (Älskar solnedgångar)


...spendera tid med mina nära vänner...


...vara ute i skogen...


...gå på bio...


...samt att vara nära någon man tycker lite extra mycket om.

(Ganska enkla grejer om du frågar mig... :)

Engla och Pernilla.

Läste i Aftonbladet idag om rättegången mot Anders Eklund.
Denna herre har ju som bekant gjort sig skyldig till dubbelmord på Engla Höglund samt Pernilla Hellgren. Två unga tjejer som i princip börjat sina liv precis. Han har erkänt båda morden.

Englas mamma var idag med i rättssalen. Stackars människa. Tänk att sitta och se samt höra på sitt barns mördare!
Jag skulle ha så mycket hat och sorg inom mig! Det är dock svårt att veta hur det känns eftersom jag tack och lov inte varit med om det själv.

Jag vill bara hälsa till Englas och Pernillas familjer, samt till alla andra familjer vars barn har blivit mördade eller liknande. Jag tänker mycket på Er. Jag tror också jag talar för många när jag säger att vi lider med er.  

...hoppas verkligen han får livstids fängelse. Enligt mig finns det inget hopp om förbättring för en sådan människa.

Kram på er!

Lögnare.

Blande det absolut värsta jag vet är människor som inte kan stå för vad de har gjort. Lögnare. För mig är dessa människor inte värda ett skit. Jo, så är det. De är värdelösa.


De har ingen plats i mitt liv. Visst, en liten vit lögn då och då tar vi alla till. Exempel på en "ok vit-lögn" är: "ja, jag HAR ätit sallad mamma", när man i själva verket hoppat över det.
Denna typ av lögn skadar i de flesta fall ingen annan. Om man själv vill dra på sig skörbjugg (c-vitamin brist) är ju upp till en själv.


MEN
icke godtagbara lögner är de som drabbar andra. Hur FAN kan man exempelvis ljuga om otrohet/sex utanför relationen, för att sedan smitta partnern med en sjukdom, för att sedan dessutom skylla ifrån sig på partnern?!
Jodå... sånt har hänt.
Vilken typ av människor gör så? Jo, egoister. De försöker rädda sitt eget skinn från början till slut utan en enda tanke på konsekvenserna. Det är terror både fysiskt och psykiskt för den drabbade. Dessa människor ser jag ner på något enormt, samtidigt som jag tycker aningen synd om dem.
Väx upp och stå för era tilltag! Förr eller senare kommer man ställas till svars. Det är jag säker på.
Kharma - what goes around comes around.

Och nej, jag har aldrig ljugit i en relation. Aldrig varit otrogen. Aldrig tänkt tanken. Hade jag varit kille skulle jag vilja vara ihop med AnnaCarin. Jag är lojal som få. Punkt.

In i skamvrån med dem!


(Pojkarna på bilden har inget samröre med texten)

Raj raj med Jan Banan! ;)

Ikväll var jag på lite fest här i min kära hemstad Skövde (Kanske mest känt för Jan Banan i "Torsk på Tallinn", ;). Min bror var hemma med sin flickvän Karin som är en väldigt snäll och gullig norrländsk tjej. Vi pratade om allt och alla, samt tänkte på vad vi kunde träffa på för suspekt folk. Och mycket riktigt. Det VAR mycket folk som levde upp till det vi hade sagt. (Tänk på "Torsk på Tallinn" så förstår ni :)


                    Slobodan (Shlobban) och Jan Banan i "Torsk på Tallinn"
                                                                         
Men en hel del var "normala" och bra. Träffade bland annat en före detta klasskamrat/paralellklasskamrat, Therese, på bussen hem,  som var enormt roligt att prata med. Känt henne sedan barnsben. Våra storebröder gick dessutom i samma klass. Hon har två barn och bor i villa. Kan inte säga annat än att jag också skulle vilja ha den typ av liv snart...
 Kul bara att det gått bra för er båda, Therese och Johan!



Nu borde jag lägga mig att sova... men sjutton vad det är jobbigt när man ska ta bort smink och krångla... my good... lika bra att börja snart... shit vad jag ska sova nu! Det är så enormt underskattat att sova! Jag älskar det djupt!
Godnatt!!! Puss å Kram///AC

Love hurts...

...love scars... ja... så är det en låt som går. Eller varför inte:
Bob Marley - No woman no cry.
Backstreet BoysQuit playing games with my heart

Detta är bara några enstaka exempel som beskriver hur jäkla jobbigt det kan vara med kärlek. Nästan alla längtar efter kärlek, men när man väl har den uppstår nästan alltid dessa spel, tjafs och problem. Och nej, det är inte bara jag som har träffat fel killar eller betett mig på ett visst sätt. Jag har inte träffat någon som har en "problemfri" relation som bara "flyter på". Oftast slutar skiten med ett krossat hjärta, eller iallafall sprucket och sårigt.



Jag tror inte på det med att det finns en person som man är ämnad att vara tillsammans med.
Good luck i så fall! Surt läge så att säga... oddsen är ju inte direkt på vår sida i så fall. Vi är 6 miljarder människor på den här planeten. 



Jag skulle vilja utforma någon form av test. Kanske ett frågeformulär av något slag. Genom detta ska man redan i ett tidigt dejtingskede se om det är någonting att bygga på och på så vis slippa slösa tid.
Om båda fyller i formuläret samtidigt kan man ju inte ändra sig efter vad den andra tycker, utan man "rättar" helt enkelt svaren och ser om tillräckligt mycket stämmer överens.
Vad tycks?
Förslag på formulärfrågor är välkomna. 
(Jag vill gärna få in genetiken i det hela... vill veta snarast om målet för mitt intresse har ärftliga sjukdomar och annat tragiskt. Vill ju försöka få en så exemplarisk avkomma som möjligt. :) 
Hehe... 

Om Du är deppig på grund av en kille eller bara rent allmänt är dessa "power-låtar bra att lyssna på:

Pussycat Dolls - I don´t  need a man
Britney Spears - Stronger
Lily Allen - Smile
Fleetwood Mac - Go your own way
Bob Marley - Everything is gonna be alright
Those dancing days - Hitten

Utöka gärna listan om Du har en egen "må bra låt".



Fy fan...

Jag är en otroligt rak och ärlig människa. Jag säger alltid det jag känner och bygger aldrig upp någon fasad. Något jag är kass på är att ljuga. Varför träffar jag bara en massa lögnaktiga svin då? Nä, jag litar inte på dem och tror sällan på det de säger och ja, jag har en förmåga att hitta fel killar, men hoppet sägs ju vara det sista som lämnar människan...

Just nu har jag återigen blivit enormt sårad. Du vet vem du är. Lycka till med Ditt fortsatta liv. I ensamhet!
...det är inte jag som måste förändras. Det är Du. Väx upp!


                                   "Mansgris"

Tips till alla TJEJER!

Läs boken "Spelet". Det är en handbok för män om hur man raggar. Kan vara bra att veta när han följer den och syna bluffen.

Samtidigt vill jag tipsa om denna sidan http://www.therulesbook.com/
...det är "tjejversionen". Hehe.

Underligt nöje...

Någonting som gör mig ganska förbannad för att inte säga väldigt upprörd är "trenden" att spruta Champagne på varandra. Varför ska man göra det?
Är det kanske så att de som gör det faktiskt inte tycker om drycken men ändå vill visa vad de faktiskt kan köpa för (pappas?) pengar?
...något är det iallafall...




Personligen anser jag att detta beteende är rysligt patetiskt och håller själv hårt i den dryck jag dricker, samt sänder onda blickar till de som gör en antydan till att blöta ner mig.
Jag var precis i Båstad. Stockholmsveckan. Herregud hur en del beter sig! (Jag är inte ändå ganska härdad när det gäller det mesta.)
Varför spruta ut Champagne för en sisådär 22.000 kr?! Än mer patetiskt kan jag tycka att de som inte har lika mycket av pappas pengar med sig ut men uppvisar ett liknande beteende fast med öl... Herregud!

Nästa gång du ser någon göra detta, eller funderar på att göra det själv, tänk på att det för det första är olagligt samt vad man kan göra för pengarna istället. (Exempel i länken nedan)  


http://www.unicef.se/stod-oss/kop-symboliska-gavor/kategorier/6/3

Varför?

Världen är väldigt hård och hemsk ibland. För ofta.
Mina problem (som jag anser mig ha) minimeras genast kraftigt när man sträcker lite på sig och kollar bakom sitt "staket". 
Har kommit på att det egentligen bara finns en fråga som man behöver ställa i nästan alla lägen då man undrar något.

VARFÖR?

Bilderna nedanför är hemska bilder från Zimbabwe där den "demokratiskt" valde Robert Mugabe styr och ställer. Oliktänkande människor utsätts för de mest makabra saker.
Jag vet massor av människor som inte vet ett smack om att situationen i Zimbabwe är helt åt skogen.
Vet Du vad som hände i Rwanda omkring -94?
Nä många gör inte det. Min kunskap är också begränsad kring detta. Varför?
Dessa länder ligger i Afrika. Övriga världen ger blanka fan i det som sker där. Ser det som en kaoskontinent som mest är till besvär.
...därför anser jag att det är viktigt att sprida denna vetskap/kunskap. Det borde vara lika mycket fokus på dessa länder som på övriga konflikthärdar i världen.


(Blunda eller gör något annat om du inte kan se otäcka bilder.)



Mugabe


Offer 1.


Döende barn och en gam.  (fotografen som tog detta foto tog livet av sig strax efteråt)


Man som har blivit stenad till döds


Barnet har fått benen avbrutna.


Hunden var sin husse trogen in i det sista.

...detta var dessutom ett axplock av bilder. VARFÖR?

Hissa och dissa!


HISSA  (Överst)   DISSA (Underst)
                                                                                                  


1. Katter                                                                                                            

(självständiga, lukar gott)     
 
  Hundar

(Luktar illa och luktar folk mellan bena)                                                                      



2. Facebook                                                                                                     

                               
(Tycker bara det...)

 MySpace

(Tycker bara det...)



3. Djur                                                                                                                 
(Gör och visar vad de vill och hymlar inte om det)                                  

Människor
(Gör det de vill och hymlar om det)



4. Blondiner                                                                                                       
(Har jättekul och är jättesnygga)  

 Brunetter
(Har halvkul och är halvsnygga)         


                                                      
5. Östermalm                                                                                                     
(Fint folk med Gucci som röstar höger)                                                      

Södermalm
(Fult folk med palestinaschalar som röstar vänster)



6. Dokumentärer                                                                                              
(Speciellt de om speciella människor och dyligt)                                     

Dokusåpor
(Bara massa sex, tribals och tjafs)



7. Skräckfilm                                                                   
(Är ibland ganska verklighetstrogna)   

Romantiska filmer
(Aldrig speciellt verklighetstrogna. "Leva lyckliga i alla sina dagar" *fnys*)



 8. "Rätt man på rätt plats"                                                                              
(För mig en självklarhet i arbetslivet)              

Kvotering
(Vill Du ha ett jobb pga Ditt kön eller pga Din kunskap?)



                                      









That´s hot! (AnnaCarin´s innelista)

Vid det här laget vet nog en del som läst mina tidigare inlägg att shoppa inte är min största favorit. Inte kläder iallafall. Jag gillar att handla i billiga, stora och roliga affärer. (Stora möbelhus eller mataffärer exempelvis)
Sådant som just nu tillför mitt liv en del är följande saker/ting/föremål/levande varelser m.m:

Billig och bra shopping
Billig och bra shopping. (JA, jag VET att de mest säljer kläder där, men till och med det kan vara ok just på H&M)


Ceasarsallad. Nam nam!




Min favorit just nu. Ben & Jerry´s "Phish Food" GRYM!



Japp, älskar snabbmat (Jobbat på båda ovan) Favorit på BK: Chrispy Chicken. McD: McFeast



Katter. Världens finaste djur. Älskar dem djupt.




Gossedjur. Jag sover själv med en stor gossedjurskanin. Känner man sig inte lika ensam. :)



Bra jobbat Kamprad! Underbar affär!



Grym affär som har allt ifrån smink, mat, stövlar, underkläder, solglasögon, toalettlock m.m.
Blan annat har de en pannkaksmix som är grym. Blir sådana som på bilden ovan. Mums!



Bästa shoppingen... De har allt från kläder, möbler, leksaker, böcker, bestick, sällskapsspel, solglasögon samt skor.



Juice, eller Jos som det ju nu mera tydligen också får heta, älskar jag.
Två favoriter är Färskpressad apelsinjuice och Tranbärsjuice (som även motverkar urinvägsinfektion).


Nu har jag nästan varit lite snäll idag... Nice!
...men...
Don´t worry... I´ll be back soon. Mouhahahahaha!!! (Elakt skratt)

Mode... Hmm...

En sak kan jag inte riktigt förstå mig på. Det är ämnet som är döpt till "mode". Tycker det mesta som har med mode att göra är ganska tråkigt för att vara ärlig. Om jag ska shoppa (Blir ju tyvärr tvungen ibland... :( så tänker jag ut INNAN vad jag ska ha. Då är jag målinriktad på att hitta just DET plagget eller dyl. Att bara gå runt och flumma i en affär förstår jag inte alls tjusningen i.
Nu tycker många garanterat att jag är tråkig. Whatever...
Men, just pga min "anti shopping" personlighet har jag fått flera karlar att fria till mig (ja, på skämt) samtidigt som jag ALDRIG gjort några felköp. Det ni!

En annan sak som jag inte förstår mig på riktigt är den typiska fjortis frisyren som är inne nu. Oavsett hårfärg, hårmängd och hårläng ska den där förbaskade snedluggen/överkammningen vara med. Toktuperat och sprejat.
Jeesus...



Observera frisyren.
(Tjejerna har inget med inlägget att göra, bara att vara "hårmodeller")

Tycker inte frisyren är ful direkt... men alla passar inte i den, speciellt inte de som har lite tunnare hår. Detta bortser de dock ifrån och ska promt följa "modelagen"!



Själv följer jag absolut inte mode. Inte medvetet iallafall. Jobbigt att bli trakasserad av sina ev barn i framtiden för hur man såg ut. Haha!
Något som jag iallafall tycker är skitfult är: 

*byxor som är överdrivet höga i midjan (Får rumpan att se större ut. Som ett päron eller något.
Inte smickrande på någon enligt mig)


*benvärmare (Jo, det HAR faktiskt varit inne...)

*axelvaddar (Omkring 1986 var det "tha shit" belive it or not. Axlarna blev helt fyrkantiga)



*gummistövlar (Inne igen... men snälla, bor man inte i skogen eller är över 12, behövs de verkligen då? Njaaa...)



*crockers (Fula och farliga. Förbjudna på BB i Norge då de skapar statisk elektricitet och kan bland annat slå ut funktionen på kuvöser. Fy.)



*mega-super-duper stora solglasögon (Varför liksom? Snälla, slappna av och inse att du inte är någon kändis som måste verka mystisk och inte "vill" synas)



...listan kommer bli längre... :) Kanske en omvänd om jag har en bra dag! ...neee...

Godnatt!

RSS 2.0