X-Effect och Big Brother...

...finns det ett program på MTV som heter. Detta program går som så många andra av dagens TV-program ut på att skapa drama, svartsjuka och intriger.
I stora drag går handlingen ut på att två par ska mötas där en i varje par har varit tillsammans med en i det andra paret. Exen ska tillbringa tid tillsammans på ett fint hotell. Det de inte vet är att deras nya partners är kvar på hotellet, fast spionerar på dem.
Självklart händer både det ena och det andra och folk gråter och gör slut och bla bla bla... you get the picture.
 
Nu undrar jag följande:

 Varför utsätter man sig för detta?

- Då jag själv har varit med i TV produktioner kan jag avslöja att man i de flesta fall får skriva på kontrakt . Surprice!  Oftast framgår det tydligt (nästintill övertydligt) vad som gäller och vad man godkänner om man skriver på.
Om det inte står så tydligt står det iallafall något i stil med att man godkänner alla möjliga twister som kan förekomma.
Varför vill man riskera sin relation? Det de vet är att de ska träffa sitt ex tillsammans med den nya partnern. Det skulle räcka för att jag skulle tacka nej. (Ta inte illa upp nu, mina ex.)
...nu tänker ni att det kanske fungerar annorlunda i USA?
Nej, USA är stämningarnas förlovade land, där man i stort sett får skriva på kontrakt för att få gå på toaletten. No way att de inte skulle ha deltagarkontrakt.

Personligen anser jag att kontakten med sina ex kan vara nog så påfrestande och jobbig som den är utan att man ska gå och göra TV av det. Ex rör alltid upp en massa känslor hos mig. Både negativa och positiva... speciellt när det precis tagit slut.
Jag skulle aldrig vilja utsätta mitt förhållande för den formen av TV. En del anser att det är bra att "testa" förhållandet och jag förstår det resonemanget. Men om man känner att man vill testa sitt förhållande kanske det inte är ett bra förhållande? Måste man verkligen testa ett bra förhållande?
Jag hade velat testa de två killarna jag varit tillsammans med, men det beror på att jag inte har litat på dem


Uppbrott med en partner är sällan eller aldrig lätt.
Det är också lätt hänt att det uppstår konflikter i samband med detta...

 
Tycker för övrigt att det är ganska tragiskt att den här formen av "mobbing-tv" har vuxit sig så stark.
Kommer ni ihåg när "Expedition-Robinson" startade -97?
Då var det ett jäkla liv i media om denna nya form av "mobbing-tv". Men efter det har debatten om detta tystnat. Tänk också på hur trenden sedan eskaljerade i takt med att "Big Brother" m.m. kom till.

       
Ja, såhär mysigt kan det se ut i dokumentär såporna

(Ja, jag vet att jag själv har varit deltagare i en dokusåpa. Det betyder väl inte att jag inte kan ha svårt att acceptera begreppet och innebörden av en "dokusåpa". Jag anser att det är förskräckligt att se hur vuxna människor beter sig mot varandra. Inte konstigt att mobbing förekommer bland barn, då de får en skev bild av hur vuxna bör agera)




Är vi så härdade och vana vid denna typ av beteenden som dessa TV program visar, att det är helt ok numera?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0