NY BLOGG!!!!!!!!

KÄNDE FÖR ATT BYTA BLOGG STÄLLE.

LÄNK:
http://www.finest.se/annacarinw

PUSS OCH KRAM


Finanskrisen ur ett nytt perspektiv.





Working 9 to 5...

...what a way to make a livi´n!

EXAKT!

Undrar om Dolly Parton anade hur rätt hon hade när hon kom på denna låt? 

Nu har jag provat på att jobba på liknande sätt under en vecka. Älskar jobbet i sig, men arbetstiderna... Jag säger bara Ohhhh mmmmmy goooood vad olidligt! 
VARFÖR
vill de flesta jobba på detta sätt??? Dessutom måste man ju göra allting samtidigt som alla andra. Åka tunnelbana och buss bland annat. Så, inte nog med att jag är helt halvdöd (?) bara för att klockan är djävulskt tidigt, jag måste dessutom stå upp hela vägen till jobbet. På vägen hem är det samma visa, för att sedan ha det såhär tills man fyller 65 år, är helt utarbetad och får en jäkla guldklocka för att man har ägnat sitt liv åt slaveri och sömnbrist!
...har man kvar det där med guldklockan förresten? Jaja... whatever...




...är denna värd 45 (!) år av sömnbrist, trängsel och irritation???


Själv har jag precis sökt extrajobb på en biograf. Perfekta arbetstider för mig. Dessutom är det en glad miljö. Man går inte på bio för att vara förbannad och bitter precis. Kommer nästan bara vara glada barn, kära par och snälla medelålders damer som ska se på den underbara filmen Mamma Mia! (Jag skulle vilja leva som de gör i den filmen)
Wish me luck med jobbet!

"Är du 25 år och har INGA BARN?!"

Ja... den kommentaren har jag fått höra nu i fyra dagar av fyra möjliga på min praktikplats.
Jag praktiserar på en lågstadieskola. Årskurs 1 elever. De är verkligen jättegulliga och villiga att lära sig. 
Men, de frågar mer än en djuprotande journalist på Aftonbladets Nöje
Jag tycker dock att de är väldigt söta när jag märker hur bekymrade de är om varför jag inte har fått barn än. :)

Snittåldern på förstagångsföderskor i Sthlm ligger faktiskt på 31 (det senaste jag hörde). Men jag siktar nog på att följa landssnittet som ligger omkring 29. Jag vill helst ha mitt första barn innan 30.
Men jag vet... det där kan man inte alltid styra som man vill...
Men jag vet också att jag inte är konstig för att jag är 25 år "gammal" och inte har några barn!
...utan statistiken hade jag kanske börjat undra. Tack SCB! (Statistiska Central Byrån) Ni har därmpat min oro åtskilliga gånger eftersom jag är ett kontroll freak.



...Ja, på 50-talet kanske snittåldern för förstagångförerskor låg omkring 25 år.
Men inte nu, så lägg av med att stressa mig småungar! :)

Om jag vore diktator skulle...

...cigarettpriserna ligga på ca 400 kr/paket. (Jag fattar också att den illegala försäljningen skulle öka. Men jag kan samtidigt garantera att den totala användningen kommer att minska.)

...hela Sveriges befolkning vara tvungna att se på "Efterlyst". (Då ni busar...)

...det vara möjligt att få vissa jobb, som idag kräver en massa utbildning, grundat på personliga egenskaper som lämpar sig för respektive yrke. (Jag fattar också att det inte går att göra så med alla jobb... jag skulle ju inte direkt vilja bli opererad av en kirurg bara för att han var trevlig.)

...samhället anpassas mer efter att individer är olika. Idag utgår all samhällsverksamhet ifrån att alla älskar att gå upp kl 07.00, börja jobba kl 08.30 och sluta kl 17.00. (Min första kommentar när jag kom hem efter första skoldagen i lågstadiet var: "Jag ska sluta skolan! Det är alldeles för tidiga morgnar för mig!!!" ...men jag stannade... och är fortfarande i skolan... för att få fortsätta vara i skolan... men trivs jag med tiderna? NEJ!!!)

...straffskalan för vissa brott höjas. Rejält. (Det finns ingen förlåtelse för exempelvis övergrepp på barn, incests eller barnmord. Det orsakar sådana enorma skador för inblandade för all framtid, så varför skulle gärningsmannen komma undan lättare? Idag verkar det nästan som man skall tycka synd om personer som Anders Eklund (Engla och Pernilla mördaren) 



...listan kommer att kompletteras... förhoppningsvis med något mer glädjande. måste dock sova nu...
Puss

Ni förpestar tillvaron...

Rökare.

Som "halv-allergiker" är det otroligt irriterande med alla rökande människor. Snus bryr jag mig inte om. Det är bara de själva som (eventuellt) skadas. Men rökare... Jag måste bara fråga er som röker, VARFÖR gör ni det? Många svarar: "Beroende".
Jaja... dålig karaktär kallar jag det. Det finns inget bra med rökning!
Att gå in (och ut) från tunnelbanan innebär för mig att planera min andning. Är det så fruktansvärt jobbigt att åka tåg i tio minuter utan att få röka??? Om jag ser någon på trottoaren som kommer emot mig och röker så drar jag ett djupt andetag och håller andan ca 50 meter efter ett förbipasserande genomförts.




...Rökar lungor... läckert...



Till mina vänner som röker: I love you... men inte er tragiska last!

...ja, jag tillhör kategorin som hostar markerande när jag är i närheten av rökare bara för att demonstrera mitt missnöje.


RSS 2.0