Varför?

Världen är väldigt hård och hemsk ibland. För ofta.
Mina problem (som jag anser mig ha) minimeras genast kraftigt när man sträcker lite på sig och kollar bakom sitt "staket". 
Har kommit på att det egentligen bara finns en fråga som man behöver ställa i nästan alla lägen då man undrar något.

VARFÖR?

Bilderna nedanför är hemska bilder från Zimbabwe där den "demokratiskt" valde Robert Mugabe styr och ställer. Oliktänkande människor utsätts för de mest makabra saker.
Jag vet massor av människor som inte vet ett smack om att situationen i Zimbabwe är helt åt skogen.
Vet Du vad som hände i Rwanda omkring -94?
Nä många gör inte det. Min kunskap är också begränsad kring detta. Varför?
Dessa länder ligger i Afrika. Övriga världen ger blanka fan i det som sker där. Ser det som en kaoskontinent som mest är till besvär.
...därför anser jag att det är viktigt att sprida denna vetskap/kunskap. Det borde vara lika mycket fokus på dessa länder som på övriga konflikthärdar i världen.


(Blunda eller gör något annat om du inte kan se otäcka bilder.)



Mugabe


Offer 1.


Döende barn och en gam.  (fotografen som tog detta foto tog livet av sig strax efteråt)


Man som har blivit stenad till döds


Barnet har fått benen avbrutna.


Hunden var sin husse trogen in i det sista.

...detta var dessutom ett axplock av bilder. VARFÖR?

Kommentarer
Postat av: Undrar Afrika-vännerna

Tycker du inte att Mugabe gjorde rätt när han beslog tog de vita storgodsägarnas mark och delade ut till lokalbefolkningen?

2008-07-09 @ 15:27:29
Postat av: AnnaCarin

Tack för Ditt inlägg.

Mitt syfte är inte att gå in på politiken i sig, utan att visa hur människor far illa och hur lite omvärlden bryr sig bara för att det gäller Afrika.

2008-07-09 @ 15:38:17
URL: http://annacarinw.blogg.se/
Postat av: Emma

Åh vad ledsen man blir av att se sånt här!

Usch skäms lite för att man inte är så allmänbildad man trodde sig vara.

2008-07-09 @ 15:46:18
Postat av: Elin

Det är verkligen hemskt att tänka på hur ting är i världen. Man borde inte gnälla så mycket om sånt som egentligen inte spelar någon roll. Det tråkiga är också att man känner sig så maktløs, vad kan man gøra før att hjälpa?



Afrikavännerna: Vad menar ni?! Att han var snäll som gjorde det och att han faktiskt inte är så ond? Hitler byggde bra vägar men inte fan hyllar man honom før det. Tack och lov. Se helheten istället.

2008-07-09 @ 16:29:36
Postat av: Malin

Du har alldeles rätt! Hade detta inträffat i Europa (Gud förbjude...) så hade läget varit ett helt annat... Men eftersom det är underutvecklade samhällen vi talar om, där människor lever i klansamhällen med en feodal samhällsstruktur ungefär som vi gjorde för tusen år sen, som dessutom ligger ett antal hundra mil från oss, så är läget som det är... Och det är förjävligt.

Bilderna talar för sig själva...

Bra att du tar upp detta, AnnaCarin!

Kram

Malin

2008-07-09 @ 16:34:51
Postat av: linn

ush vad hemskt att se! och det enda vi gör är att klaga för att vädret är dåligt. En kompis var i afrika och jobbade för tre månadersen, när hon hade sett hur läget verkligen stod till, och det var värre än vad man hör i stort sett, så har dom bestämt sig för att skänka alla pengar dom tjänar av skivor till afrika. (skriver låtar till bl.a carola) visar ju bara hur lite man vet och hur fruktansvärt dåligt man hade mått om man visste bättre.. :(

2008-07-09 @ 19:33:07
URL: http://linniee.webblogg.se/
Postat av: Afrikavännerna

Till Elin!



Elin: Ja, Mugabe var ytterst god med tanke på att han har gjort ett av de mest demokratiska reformerna som man kan göra: nämligen ge mat, dvs jord att bruka till den fattiga delen av befolkningen i Zimbabwe. Den rika delen av befolkningen, toppskiktet i Zimbabwe, består av vita storgodsägare som är en kvarleva från det koloniala väldet, det imperialistiska förtryckarväldet.



Att lyssna på västvärldens mediedrev mot Mugabe är att inte se helheten. Mugabe gör något för den fattiga befolkningen i Zimbabwe. Han blir lika farlig som andra progressiva ledare eftersom han vågar gå mot den rådande ekonomiska strukturen (det skulle bli ramaskri om den svenska staten delade ut Vattenfalls aktier till den fattiga delen av svenska befolkningen). Därför blir Mugabe till en demon, en del av ondskans axelmakter.



Beträffande bilderna i inlägget så spär det bara på myten om att Afrika är retarderat och underutvecklat. Det är att schablonisera Afrika. Det går att googla fram bilder som visar på en annan typ av vidrigheter i Sverige. Förresten, varifrån är bilderna hämtade och hur talande är en bild som visar ett barn med brutna ben eller en hund som ligger vid ett lik? Propaganda?



Ditt försök att likna Mugabe med Hitler är bara löjligt, det går inte att jämföra dem.



I vilket fall, diskussionen är mycket intressant!

2008-07-10 @ 12:47:18
Postat av: AnnaCarin

Tack för kommentarerna. Bilderna är ifrån en väldigt engagerad man som startat en grupp på Facebook. Hur som helst, klart det kan vara propaganda. Vad vet vi? Men hur som helst ärdetta vad JAG anser samt tror på. Biderna ÄR hemska. Många länder i Afrika ÄR väldigt hårt drabbade av både våldsamheter samt svält. Det tror jag inte någon kan säga något annat.

2008-07-13 @ 23:18:04
URL: http://annacarinw.blogg.se/
Postat av: Havve

Oj vilken otroligt bra blogginlägg och vilken super intressant debatt som blåst upp här =) underbart ^^ Bara det att folk diskuterar och argumenterar utbildar och utvecklar det oss mer i den faktiska situationen där nere. Ju mer vi diskuterar ju mer måste vi läsa på våra argument för att tala sakligt och säkert =) Kul med samhällssociala blogg, bra jobbat AnnaCarin =)

2008-07-14 @ 04:28:49
Postat av: alexandra

Shit, vilka jävla människor det finns i världen.. fan...

2008-08-12 @ 02:02:34
URL: http://alexandrasoderlunds.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0